1 0olesko zamok 3 572x382Донька легендарного музейника Бориса Возницького, яка свого часу очолювала Львівську галерею мистецтв, Лариса Возницька-Разінкова б’є на сполох через затікання покрівлі фондосховищ Олеського замку (колишній монастир капуцинів).

Про цю проблему вона розповіла сьогодні, 28 жовтня, під час засідання круглого столу «Як зберегти пам’ятки культурної спадщини на території Львівської області», передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, з часу відкриття музею-заповідника «Олеський замок» минуло 45 років і, як зауважила Лариса Возницька-Разінкова, він звісно руйнується. При цьому вона додала, що найбільшою проблема є затікання даху фондосховищ музею.

«Найбільша проблема в Олеському замку – дах фондосховищ, який був частково накритий гонтою та черепицею, що вже давно злетіла, ворони там роблять гнізда. Це питання неодноразово піднімалося. Навіть їздили і робили чергову документацію по всіх тих об’єктах. Але до сих пір нічого не зроблено: фондосховища течуть. І це просто біда, тому що там тільки 2 тис. експонатів дерев’яної скульптури, вже не говорячи про живопис і інші твори мистецтва», – зазначила колишня керівниця Львівської галереї мистецтв», – зазначила вона.

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський каже, що працює над тим, щоб «примагнітити» увагу держави до замків Львівщини.