23VZre MsAСьогодні, 31 жовтня, під час засідання сесії міської ради ухвалили проект «Про запровадження у місті Львові експериментальних дорожніх знаків». Зокрема, на знаках для паркування автомобілів з дітьми заберуть зображення жінки.

Про це повідомляє Galnet.fm

"Пропоновані зміни забезпечують ґендерну нейтральність зображення, а також забезпечать додаткові можливості позначення таких паркувань", – зазначає начальник управління транспорту Орест Олеськів.

Депутатка Львівської міської ради, громадська активістка Юлія Гвоздович додає:

Bezymyannyj 3"Попередній експериментальний знак щодо паркування для батьків з дітьми був іншого вигляду. Там була намальована жінка з візочком, очевидно, що питання батьківства це не лише питання жінки", - каже депутатка.

Жінка каже, що кожна велика парковка має мати більше місце для паркування батьків з дітьми:

"Коли сім’я везе із собою маленьку дитину, яка також має транспортуватись за допомогою візочка, то її потрібно трішки більше місця для того, щоб відкрити двері та витягнути дитину і це місце має бути близько до входу у споруду. У нас уже є домовленості з певними супермаркетами, які готові встановити знаки та виділити місця для паркування, але вони у нас просять уніфікований знак", - розповідає Гвоздович.

На запитання депутатів про те, яким чином старі знаки замінюватимуть на нові Орест Олеськів відповів так:

1 5"Передбачається встановлення табличок до існуючих знаків або нанесення додаткової таблички-піктограми на сам знак паркування. На територіях супермаркетів вони самі встановлюватимуть такі знаки", - уточнив Олеськів.

Проте, за скільки часу з’являться оновлені знаки і чи передбачені на це кошти у міському бюджеті чиновники не повідомили.