98948394738Адвокат народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, оскаржив рішення Вищого антикорупційного суду щодо застави у розмірі 100 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 4 листопада, повідомив захисник підозрюваного Станіслав Пелюк, пише Нromadske.

На його думку, запобіжний захід застосований безпідставно, підозра необґрунтована, а ризики відсутні. Також захисник вважає визначену суму застави завеликою:

«Впродовж усього судового процесу, я намагався зрозуміти з яких підстав Дубневичу оголосили підозру. Я так і не почув цих доводів, тож вважаю, що взагалі жодного запобіжного заходу застосовувати не мали. До того ж незрозуміла сума застави — 100 мільйонів. Це просто красива цифра, але у декларації мого підзахисного такої суми немає», — пояснив захисник.

Також Станіслав Пелюк зауважив, що на його думку, суддя не мала права посилатися на майновий стан родичів, а також вона не обґрунтувала відмову у взятті депутата на поруки.

Водночас захисник сказав, що не володіє інформацією про те, чи планує його підзахисний вносити заставу. Натомість сам Ярослав Дубневич у коментарі hromadske зазначив, що сьогодні ніхто гроші не внесе.

У прокуратурі зазначили, що якщо заставу не внесуть у п'ятиденний термін, буде внесене клопотання про зміну запобіжного заходу на більш жорсткий — домашній арешт, тримання під вартою або збільшення застави.