3275709380809У Львові активісти ГО «Відродження Знесіння» та представники сільської ради Муроване намагалися визнати протиправним та скасувати висновок з оцінки впливу на довкілля, що могло зупинити початок будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій. Наразі суди львів'ян проти будівництва тривають.

"Це засідання в суді не розглядало наш позов по суті (скасування ОВД), а лише розглядало питання про те, аби заборонити на час розгляду справи у суді будь-які дії з ділянкою землі на Пластовій.

Складається враження, що відмовлено в задоволенні позовних вимог. Це не відповідає дійсності. Розгляд справи по суті ще не відбувався", - повідомили активісти у коментарі Форпосту.

Заблокувати будівництво сміттєпереробного заводу через суд до Міністерства природи. Однак, як суд першої інстанції, так і апеляційний суд залишив скарги без задоволення.

Висновок з оцінки впливу на довкілля (ОВД) — це обов’язковий документ з фаховими екологічними дослідженнями ймовірного впливу сміттєпереробного комплексу. Він був здійснений та розроблений згідно з європейськими практиками. Документ ще навесні був виданий Міністерством екології та природних ресурсів України.

Раніше Форпост повідомляв, що суд дозволив будувати сміттєпереробний завод на Пластовій, посилаючись на заяву Львівської міськради, однак ця інформація була не точною.