9859879854Депутати Львівської міськради проголосували за надання в оренду 1 га землі на території Львова компанії, що належить Богданові Козаку та Сергієві Медведчуку, які є рідними братами нардепів від “Опозиційної платформи — за життя” Тараса Козака та Віктора Медведчука відповідно.

Як повідомляє 032.ua, йдеться про компанію ТзОВ “Бетонбуд” та ділянку на вул. Шевченка, 327 в Рясному. В ухвалі, за яку 31 жовтня проголосувала Львівська міська рада, йдеться, що компанія орендуватиме цю землю для “розміщення та експлуатації будівель та споруд підприємств переробної та іншої промисловості”.

Наразі достеменно невідомо, чим саме буде займатись вказана компанія на цій ділянці. Однак, за інформацією антикорупційного видання ”Наші гроші.Львів”, у квітні 2015 року комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради надала цій компанії дозвіл на використання надр на Рясному у Львові, а саме на видобуток там води.

А на сайті ТзОВ "Бетонбуд" вказано, що підприємство займається виготовленням товарного бетону.

За надання ділянки цій компанії проголосували 39 депутатів Львівської міської ради з фракцій “Самопомочі”, Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, “Народного контролю”, “Громадянської позиції” та “Української Галицької партії”. Не підтримали це депутати фракцій УКРОП та ВО “Свобода”.

ТзОВ “Бетонбуд” зареєстроване у вересні 2002 року у Львові. Його бенефіціарними власниками є Богдан Козак та Сергій Медведчук.

Богдан Козак є рідним братом нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака, якому належать телеканали ZIK, NewsOne та “112” і який у період з 1998 до 2010 років займав посади голови Державної податкової адміністрації у Львівській області, заступника голови Державної митної служби України, начальника Західної регіональної митниці та в.о. начальника Одеської митниці.

Сергій Медведчук теж свого часу працював на митниці — керував Державною податковою адміністрацією Львівської області та був першим заступником голови Державної податкової адміністрації України. Сергій Медведчук є рідним братом іншого нардепа від “ОПЗЖ” та кума президента Росії Володимира Путіна - Віктора Медведчука.

Нагадаємо, свого часу Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса, про якого нещодавно зняли фільм "Заборонений". Саме сцену із собою вимагав прибрати з фільму скандальний політик.