874584764890Начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко у ефірі програми "Великі перемовини" на телеканалі "Перши Західни" розповів про дієвий рецепт, як боротися із заторами та ДТП у Львові.

"У цьому нам допоможе автоматична фіксація порушень ПДР. Ті самі виділені смуги для громадського транспорту  - ми прибираємо людськи фактор зі смуги, ставляться відеокамери і людина розуміє невідворотність покарання за своє правопорушення. І це стосується не лише смуг. Це і паркування в невстановлених місцях, це ті самі порушення автобусами, коли автобус виїздить зі своєї смуги в ліву без нагальної потреби, збільшуючи затор в ті смузі. Доки на державному рівні не запрацює автоматична система фіксації порушень ПДР, то нам силами активістів, патрулів, поліції і будь-кого буде дуже важко боротися з аваріністю і якістю пересування по місту", - каже Роман Пилипенко.

Також депутат Львівської міської ради Іван Гринда, обговорюючи боротьбу із заторами зауважив, що на перехрестях у Львові варто облаштовувати кільцевий рух.

"Якщо у Франції забирають світлофори та облаштовують кільця то у нас навпаки. Наша комісія про безпеці руху планує поставити в місті ще 200 світлофорів", - каже Гринда.

За словами засновника ГО «За якісний транспорт» Святослава Товстиги, в Україні дуже низький рівень кваліфікації водіїв.

"У нас через бруківку після дощу швидкість руху зменшується до мінімальної. У нас немає де запаркуватись, тому замість двох смуг на вулиці іноді працює лише одна і це зменшує пропускну спроможність. І третя причина у тому, що в нас маже все зациклено у центрі - бізнес, культура, відпочинок", - каже Святослав Товстига.

Програму "Великі перемовини", присвячену проблемі заторів у Львові, можна переглянути повністю можна за посиланням.