892244Сьогодні зранку, 28 листопада, детективи Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками у будинок волонтера Марусі Звіробій у Калинівці. Про це повідомила сама Маруся Звіробій, пише сайт телеканалу Прямий.

Детективи ДБР погрожували виламати двері, коли волонтерка заявила, що викликає адвоката. Згодом вона впустила детективів, які пред’явили ухвалу суду і свої службові посвідчення. Також були присутні оперативні співробітники СБУ та спецпідрозділу "Альфа".

Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов заявив, що справа проти народної депутатки і волонтерки Софії Федини є політичним переслідуванням і вибірковим правосуддям.

Нагадуємо, Маруся Звіробій разом із народною депутаткою Софією Фединою фігурують у кримінальному провадженні. Справу порушили щодо їхніх висловлювань на адресу президента.

Йдеться про спільне відеозвернення Софії Федини та Марусі Звіробій, яке вони записали 26 жовтня в одній зі львівських кав'ярень. Реагували на скандальне спілкування глави держави з добровольцями в Золотому, зокрема, висловлювалися щодо ризиків життю президента та ставлення окремих груп людей до політики Зеленського.