79164348 578815216229242 5343234316052725760 nЧерез рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги та Відня завдяки будівництву євроколії. Про це заявив очільник "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Нову колію планують збудувати від державного кордону України до станції Скнилів євроколію.

"3,5 години до Кракова + зі Львова у Європу швидкісними поїздами. Знаю, що про це кажуть останні років 10. Але ми зробимо це за рік.

Не анонсував заздалегідь, але сьогодні особисто переконався, що проект, який поки був лише на папері - може стати реальним.Що хочемо?

За рік ми можемо збудувати від державного кордону до станції Скнилів євроколію.

Скнилів розташована у Львові. Від вокзалу - відстань 5,5 км, від Міжнародного аеропорту «Львів» – 3 км та автостанції – 1 км. Розташування чудове.

Тобто через рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги, Відня. До того ж, між Скниловом, аеропортом і львівським залізничним вокзалом плануємо запустити ще й експрес для комфорту пасажирів.

Чому Скнилів? Таким чином уникнемо перевантаження станції Львів, через яку прямують фактично усі внутрішньодержавні поїзди.

Певен, що це буде найбільший інфраструктурний проект на заході Украіни. Для Укрзалізниці це абсолютно реально і буде мати надзвичайний соціальний ефект", - каже Кравцов.