IMG 20191129 WA0004Про затримання ієромонаха Свято-Андріївського кафедрального собору, що знаходиться у місті Запоріжжі, Євгенія Кугатова Форпост стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах.

IMG 20191129 WA0003Причиною затримання стала відправлена із міста Черкаси посилка,  в якій виявили наркотичні речовини – амфетамін та метиламін у великій кількості. Цінну посилку разом із служителем церкви приїхав забирати і його товариш Євген Квач, його функція була сидіти на “стрьомі”, за кермом автомобіля, яким приїхали по наркотики.

Джерела повідомляють, що Квач встиг повідомити про затримання Євгенія Кугатова своєму безпосередньому керівництву Запорізької та Мелітопольської єпархії. Митрополит Лука, для порятунку “святих” отців відправив представників єпархії, вони прибули в межах 20 хвилин. Також приїхав директор охоронної фірми “Вимпел-Фаворит” Олександр Курніков. Він, як відомо, забезпечує охорону для митрополита Луки. Як стало відомо пізніше, розуміючи усю безвихідь ситуації, Лука “відхрестився” від затриманих підлеглих.

До речі, за інформацією Форпост, затриманий священик Кугатов проживає за однією адресою з митрополитом Лукою.