1 0 630 360 1568364200 6396
Фото з відкритих джерел
Регламентний комітет Верховної Ради просить спікера Дмитра Разумкова скасувати виплати 81 депутату, які пропустили в листопаді понад 30% засідань парламенту.

Про це йдеться в рішенні комітету від 12 грудня, повідомляє LIGA.net, пише Уніан.

Комітет проаналізував відомості про облік робочого часу нардепів, які в листопаді без поважних причин не брали участі в більш ніж 30% голосувань і не були на більш ніж 50% засідань комітетів. У зв'язку з цим вони звернулися до Разумкова з поданням про видачу розпорядження про припинення виплат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, за листопад 2019 року 81 депутату.

Серед них - депутати від "Слуги народу" Максим Бужанський та Олександр Дубінський, представники "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко, Ілля Кива, Вадим Новинський, Сергій і Юлія Льовочкіни, Наталя Королевська, Вадим Рабінович, заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв та екс-президент України народний депутат "Європейської солідарності" Петро Порошенко. Згідно із законодавством, нардепу щомісяця відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, в розмірі місячної зарплати. Наприклад, за вересень Порошенко отримав 42 тисячі гривень зарплати.