1 0 hhh
Фото: Google-maps
На перетині вулиць Героїв УПА та Кульпарківської, де місцеві жителі хочуть зробити меморіал, збираються спорудити бензозаправку  із самообслуговуванням “ОККО”.

Про це кореспондентці “Форпосту” розповіла громадська діячка Тетяна Воскресенська.

“Одразу біля скверу є окрема ділянка - такий собі озеленений трикутник із фонтаном. Ще у 90-х, коли був дерибан, цю землю купили, проте простір навколо неї досі є громадським. І коли нам заявили, що тепер там спорудять заправку, ми не лише піднялися на акції, але й намагалися цю справу владнати напряму. Була ідея викупити місце або продати його, проте її навіть не розглянули. Тепер вони хочуть там побудувати автозаправку у вигляді величезної арки із їхньою потворою – логотипом зверху. Це ж смішно, вулиця Героїв УПА не має закінчуватись потворою “ОККО”, – сказала вона.

За словами жінки, основною причиною, чому місцеві проти спорудження заправки є те, що ділянку із трикутником жваво використовують діти. 

“Величезна кількість школярів проходять через це місце, а якщо там зроблять АЗС із двома в’їздами - дітей просто передавлять”, – каже громадська діячка.

Також Тетяна додала, ухвалою Львівської міської ради було прийнято рішення, що трикутник незаконно “відірваний” від скверу, проте проблеми від цього не зникли. 

“Вже на цю нашу ухвалу подали до суду через те, що не було графічних матеріалів, наявність яких є обов’язковою. Судді й самі кажуть, що також за те, аби облаштувати там клумбу, якийсь амфітеатр квітів, але нам  не можуть допомогти, оскільки ухвала є дійсно із порушенням. Станом на сьогодні адміністративний суд програно”, - додала діячка.

1 0 hhh1