1 0 yyyyyyyyy7
Фото: "Форпост"
У неділю, 1 березня, у Першій Львівській Медіатеці зібралося чимало любителів книг. Усі вони обмінювалися своєю улюбленою літературою.

Про це повідомляє кореспондентка "Форпосту".

Одна із організаторів акції Настя Введенська розповіла, що такий захід влаштували, аби популяризувати буккросинг, який все ще не набрав популярності у місті.

"У Львові, на жаль, саме поняття буккросингу не дуже прижилося. Власне полички були і у центрі, і у нашій бібліотеці, але люди не зрозуміли самої суті. Саме тому ми вирішили організувати такий обмін, але зробили його трохи незвичним. У нас люди можуть бути водночас в одному і тому ж приміщенні, одразу обмінюватися книгами та знайомитися із власниками тих, які знайшли для себе. Це якась така своя тусовка книголюбів", – каже Настя.

Також дівчина зазначила, що книги вони також сортують, адже не вся література підходить для обміну.

"У нас є певна умова – ми проти літератури, яка пропагандує насилля чи жорстку радянщину. Книги можуть бути і старі, але це дійсно повинна бути цікава класика у хорошому стані. Також ми, звісно, вітаємо нову літературу. Книжки бувають різні, бо й у людей інші смаки. Є ті, хто полюють за антикваріатом, а бувають й такі, які просто хочуть знайти щось нове", – додала бібліотекарка.

Окрім обміну, захід має на меті популяризувати користування вживаними книгами, адже це сприяє культурі збереження природи.

Акцію відвідали близько 150 людей.

1 0 yy1

1 0 yyy2

1 0 yyyyy3

1 0 yyyyyyyyyyy4

1 0 yyyy5

1 0 yyyyy6

1 0 yyyyyyyyy7

1 0 yyyyyyy8

Фото: "Форпост"