1 0 en21456788 544shot 2
Фото ілюстративне
На засіданні 27 лютого Національна рада внесла зміни до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, а саме: вилучила з нього телеканали «Еврокино», «ТОПШОП ТВ» і «Зоопарк».

Про це повідомили у Національній Раді з питанб телебачення тм радіомовлення.

Відповідні рішення члени Національної ради підтримали одноголосно. Країною-правовласником усіх трьох програм є Російська Федерація, ліцензії на мовлення телеканалів видані Роскомнадзором, мова ведення програм – російська.   

Для вилучення з Переліку трьох телеканалів, що належать до юрисдикції Російської Федерації, яку законодавством України визнано державою-окупантом та державою-агресором,  у рішеннях наведено такі законодавчі підстави:

Крім того, до Національної ради звернулася компанія ТОВ «Студіо Модерна», якій належало право на розповсюдження програми «ТОПШОП ТВ» на території України, з проханнями вилучити відповідну програму з Переліку іноземних програм. Відповідне прохання компанія аргументувала тим, що на цей час вона не розповсюджує і не має наміру розповсюджувати надалі канал «ТОПШОП ТВ» у кабельних мережах України.