5b7e788ac0006717049764В Україні пропонують затвердити пісню «Перлина-Україна» Олега Винника у якості Державного Гімну. Про це йдеться у петиції на сайті президента від 13 березня, авторкою якої є Красуля Наталія Вікторівна.

"На сьогоднішній день активно піднімається питання щодо зміни Гімну України. Є звернення Володимира Зеленського з пропозицією затвердити пісню «Червона Рута», є пропозиції переробити текст вже існуючого Гімну на новий - з більш позитивним змістом.

Сьогодні ми всі вболіваємо за розвиток та розширення границь нашої української культури. Україномовні пісні, які тепер частіше можна чути на хвилях радіостанцій, піднімають гордість нації, бо розуміємо, що нам, українцям, є що сказати один одному та людству! Саме тому, просимо затвердити пісню Олега Винника "Перлина -Україна" як Гімн України. Вона дуже щиро передає стан душі кожного українця, любов до рідного краю! Підтвердженням цьому є той факт, що люди на концертах слухають виконання "Перлини-України" стоячи, а в багатьох містах нашої рідної неньки-України стало вже доброю традицією робити в школах на перше вересня та на випускні флеш-моби саме під цю пісню. Впевнені, що ця подія стане прикрасою України! А для іноземців - доказом любові нашого народу до своєї держави", - пише авторка ініціативи.