30948594057685675Сьогодні, 17 березня, мешканці Львівщини масово скаржаться на паліїв трави. На Жовківщині, у Солонці та інших селах поблизу Львова масово палають великі площі полів. Багато із пожеж знаходяться за кілька метрів від житлових будинків.

На першому та другому відео місцевої мешканки Ірини Демидюк можна побачити, як велика пожежа дісталась вже до грунтової стежки, по другий бік якої стоїть дерев'яна огорожа до її будинку.

З метою недопущення виникнення пожеж в екосистемах, Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян припинити випалювати сухостій. Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Львівські рятувальники вкотре нагадують, відповідно до вимог пожежної безпеки спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів, заборонено.

Пам'ятайте, що тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути неприємних наслідків. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!