90058209 3154447917907260 3651114250509746176 n 1У Львівській ОДА заявили про "ймовірний випадок інфікування коронавірусом" після оприлюднення інформації мером Львова Андрієм Садовим про перший випадок COVID-19 у Львові.

Аналіз чоловіку робитимуть повторно. Раніше, приватною лабораторією підтверджено COVID-19 у 59-річного пацієнта , який повернувся з Німеччини, 13 березня.

Після повернення, консультації інфекціоніста перебував на самоізоляції - карантині разом з дружиною.

«З першого дня самоізоляції він не контактував ні з ким», - наголосив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

Подружжя здало аналізи у приватну лабораторію. Відтак, у чоловіка позитивний аналіз, у дружини - негативний.

«Сьогодні до нас звернувся на консультацію пацієнт, який повідомив, що у нього позитивний аналіз на коронавірус, що він робив у приватній лабораторії», - додав Андрій Васько.

Зараз стан пацієнта задовільний, у нього немає ознак захворювання. Він не потребує госпіталізації у стаціонар Львівської обласної інфекційної лікарні як і не потребує амбулаторного медикаментозного лікування.

За словами Андрія Васька, у чоловіка повторно взяли аналіз для підтвердження чи спростування результатів референс-лабораторією МОЗ.

«Він здав аналіз при відсутності симптомів. Всі особи, які повертаються з-за кордону два тижні повинні перебувати на каратнині вдома», - повідомляє керівник департаменту.

Щодо лабораторії. Як зазначає Андрій Васько, такі заклади зобов’язані повідомляти департамент охорони здоров’я про позитивні результати аналізу на будь-яку небезпечну хворобу.

«Лабораторії прийшло підтвердження позитивного на коронавірусу і вони одразу повідомили нас про це», - додав він.