85e0936a4f5c05ce509f437f2bf41e9a9fd1486dЗа рішенням уряду Любомира Мандзій стала новою тимчасово виконуючою обов'язки міністра освіти і науки України. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду сьогодні, 25 березня 2020 року, передає пресслужба Кабміну.

"Тимчасове виконання обов’язків міністра освіти і науки України покладено на Любомиру Мандзій", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення прийнято сьогодні, 25 березня, на засіданні Кабміну.

"Це дуже велика відповідальність. У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого", – відзначила т.в.о. міністра освіти і науки України.

Любомира Мандзій з вересня минулого року була заступницею міністра освіти і науки України Ганни Новосад.

Вона народилася 1973 року у Львівській області, закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за фахом "географія". З 2016-го по 2019 рік була директором департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. В липні 2019-го очолила управління Державної служби якості освіти у Львівській області.