20180629164038 2383У середу, 1 квітня, продовжилося тестування водіїв Львівського комунального автотранспортного підприємства № 1 на коронавірус. У всіх 100 протестованих — негативні результати.

Як повідомив директор ЛК АТП № 1 Орест Хамула, протягом другого дня тестування проведено експрес-тести на наявність антитіл до SARS-COV-2 ще 100 водіям підприємства. У всіх — негативні результати, тобто підозр на коронавірус не зафіксовано.

Завтра заплановано протестувати ще 100 працівників АТП № 1.

У Львові впродовж декількох днів масово тестують експрес-тестами працівників комунальних установ міста — водіїв трамваїв, тролейбусів, автобусів, працівників соціальної сфери. За результатами майже 500 тестувань експрес-тестами ми виявили 7 випадків. Зокрема хворим на COVID-19 є один водій трамваю, троє водіїв автобусів, і декілька пацієнтів, які звернулися в лікарні Львова, заявив мер Львова Андрій Садовий.

"Маємо позитивну ситуацію, тому що водійка трамваю, здавши ПЛР-тест, отримала негативний результат. Це означає, що людина, можливо, раніше перехворіла. Як ви знаєте, експрес-тест показує позитивний результат в двох умовах: або інфекція має бути в організмі, або людина вже раніше перехворіла.

Також ми протестували всіх хворих, хто звернувся в наші лікарні, або перебуває на лікуванні з запаленнями легень. Це на сьогодні є 131 особа. І ми отримали 3 випадки підтвердження. І ці люди зараз перебувають в інфекційній лікарні", — сказав мер.