1 0 file 2 650x410
Фото ілюстративне
У Федеральній службі безпеки Росії заявляють, що затримали в окупованому Криму нібито українську розвідувально-диверсійну групу, в яку входила російська військова.

Про це пише російський «Интерфакс» з посиланням на пресслужбу ФСБ, інформує Громадське.

Там заявляють, що група діяла в Криму за завданням головного управління розвідки Міноборони України. В її завдання нібито входили вчинення терактів, викрадення документів, що містять державну таємницю, а також вербування росіян.

«Розвідувальні операції були організовані начальником підрозділу української військової розвідки, дислокованого в місті Херсон, полковником Ахмедовим Олегом Алішеровичем», — йдеться у повідомленні.

До групи нібито входила російська військова. Її ФСБ підозрює у тому, що у 2017-2018 роках видавала українській військовій розвідці документи, що містять інформацію, яка є державною таємницею. Її помістили під домашній арешт. Також у ФСБ заявляли, що підозрюють у шпіонажі українця, завербованого СБУ. Його вже взяли під варту.

Російські силовики також стверджують, що інформація про ймовірну шпигунську діяльність затриманих була отримана в рамках розслідування кримінальної справи, фігурантом якої є росіянин, що обладнав за завданням українського полковника Ахмедова на території окупованого Криму схрони з боєприпасами і вибуховими речовинами, доставленими з території України.

«Українська військова розвідка планувала вчинити низку диверсійно-терористичних актів на об'єктах критичної соціальної і військової інфраструктури на території нашої країни», — заявили в російській спецслужбі.