Про це повідомляє прес-служба відомства, пише Громадське.
Правила розробили МОЗ та Мінекономіки, в них ідеться:
- працівники, продавці і відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі і мають проходити температурний скринінг;
- на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики;
- на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше;
- контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;
- в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція;
- не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку.
Також є умови для продавців — щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями і покупцями.
Працівники ринку мають інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, а також вони мають контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення.
«Зараз планується відкриття понад 280 продовольчих ринків — тих, що в змозі будуть забезпечити все необхідне задля дотримання санітарних норм», — зазначив глава МОЗ Максим Степанов.