50496850438750902384902384932Спотворену раніше віллу Бачевських на вул. Вітовського, 35а перетворять на відділення банку. Скляну незаконну добудову вже демонтовано, а зараз проводяться роботи з відновлення кольористики, вікон, та збереження зелених насаджень.

"По віллі Бачевських, як ми повідомляли, було досягнуто домовленості з орендарем — це Приватбанк, і мова йде про облаштування там банківського відділення.

Вже демонтовано скляну незаконну конструкцію з фасадної частини, а зараз триває зміна кольористики. Протягом останніх півтора місяці відбувалося узгодження кольору, піднімали різні архівні матеріалами, щоб все чітко дослідити.

Тривають також роботи з відновлення вікон. Та управління екології знайшло рішення як зберегти зелені насадження, які були пошкоджені попереднім орендарем.

Отож, зараз тривають активні роботи з відновлення вілли. Думаю, за місяць часу буде забрано паркан, і там відкриється відділення банку. Дякую теперішнім орендарям — Приватбанку, які перші вийшли з ініціативою, і дбають за збереження цієї історичної будівлі", — розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

rtuw 1024x683
оригінальний вигляд
photo5296349534382829224
оригінальний вигляд
Dizayn bez nazvi 1 4Натомість, за його словами, досі тривають суди з попереднім власником. Перший штраф у розмірі 17 тис грн вони визнали і сплатили — цей штраф стосувався кольористики і вікон будівлі. На другий штраф — це 170 тис грн, щодо скляної добудови, вони подали до суду.

Довідка: Вілла Бачевського — пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році. Архітектор — Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині вул. Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР — дитячий садок.