349586956054
ФОТО: скрін відео Правда ТуТ
Сьогодні, 5 травня, Сколівський районний суд поставив крапку в одному із кримінальних проваджень стосовно скандального голови сільської ради села Гребенів. Процес тривав майже чотири роки. Очільника села звинувачували у тому, що він незаконно нараховував собі премії. Зараз проти війта триває ще один процес – за розтрату коштів у великих розмірах. А ще вирішується питання про відкриття справи за побиття ним місцевого мешканця. Про це повідомляє ЛМН.

«Громада села страждає від такого голови. Поки тривали судові справи, то він просто перестав ходити на роботу. Купив собі два роки тому фуру і їздить по своїх справах. Депутати виділили кошти на вивіз сміття – нема кому цим зайнятись, у людей безліч накопичених проблем – голова відсутній. Так же не може тривати!», – розповідають місцеві активісти.

Читайте також: На Сколівщині сільський голова приймає незаконні рішення, які паралізують роботу сільради

Нагадаємо, головою села Гребенів з 2010 року є Ярослав Кожан. Він двічі обирався на цю посаду. Майже одразу після обрання на нову каденцію Кожана запідозрили у начисленні собі без згоди депутатів чималих премій. Порушили кримінальну справу. Крім того, у селі за кошти громади розпочали будівництво дитячого садочку. Але, зі слів активістів, і тут голова не допрацював. На двоповерхову будівлю виділили мільйон гривень. Проте в результаті було зведено лише один поверх споруди, і то з численними порушеннями. Сільський голова без погодження з депутатами вирішив змінити план проекту. Проти нього порушили ще одну справу. Поки йде процес у суді, будівництво дошкільного закладу призупинили, і через це знову ж таки страждають місцеві мешканці.

«За всім цим стільки років спокійно спостерігали чиновники з району. Можливо, десь потирали руки, що гроші, які у нашому селі заморозили, перейдуть до них і вони зможуть використати їх у своїх цілях. Іноді все це наводить на думки про так зване «членство команди», адже стільки років скарг на нашого голову, стільки справ на нього – побив секретаря сільради, місцевого мешканця, – і ніякої реакції збоку. Сьогодні суд першої інстанції прийняв рішення і постановив повернути гроші, які голова брав собі як премії, а також заборонив Кожану обіймати посади впродовж трьох років. Наш сільський війт мав би піти. Можливо, нарешті тоді перспективне село Гребенів оживе і запрацює», – додають місцеві активісти ГО «Товариство Гребенів».