stadion yunist 1
фото ЛМР
Від сьогодні на стадіоні «Юність», що у парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, розпочалась реконструкція другої частини трибун.

Окрім того стартували роботи щодо дослідження підпірної стінки між двома трибунами зі сторони, де ведуться роботи з облаштування гандбольного майданчику. Опісля дослідження будуть здійснювати роботи безпосередньо із укріплення стіни.

«Популяризація спорту, розвиток спортивної інфраструктури та якісні зміни в наших установах культури — один із пріоритетів програми „Львів 2020“. У відновлення стадіону „Юність“ місто інвестувало чималі кошти, але роботи продовжуються. Нам важливо також відновити інфраструктуру парку культури, бо це один із центральних, великих парків, який користується популярністю львів'ян та гостей міста», — зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

stadion yunist 2
візуалізація проекту
Нагадаємо, масштабна реконструкція стадіону розпочалась у 2017 році. З цього часу тут облаштували праву трибуну і комплекс з роздягалками, де є можливість для спортсменів нормально переодягнутися, помитися після тренувань, а для тренерів — провести розбір матчу. Над новими глядацькими трибунами споруджено прозорий навісний дах. Наступний етап робіт — ліва трибуна та огорожа. Відповідно до плану, обидві трибуни мають бути накритими, проте трохи відрізнятися між собою.

Додамо, нещодавно у парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького стартували роботи із реставрації центрального входу до парку.

"Протягом останнього року розроблявся детальний проект реставрації цієї арки. Найбільша проблема була в тому, що певні частини арки знаходяться в гостро аварійному стані. Зважаючи на те, що одна частина об’єкту має історичну цінність, історичні елементи, а інша — зруйнована підоснова та частина огорожі, то це все потребувало ряду серйозних досліджень.

Ми вже розпочали реставраційні роботи розпочато зняття мереж. Поетапно буде розміщуватися каркас, адже арка на час ремонту буде закриватися повністю. В першу чергу увага буде приділена протиаварійним роботам", — розповів Андрій Москаленко.

Зазначимо, що було проведень тендер у системі ProZorro на капітальний ремонт входу. Переможець тендеру — підприємство об'єднання громадян «Центр комплекс» — виконуватиме роботи впродовж кількох місяців (до 31 жовтня цього року). Ремонт обійдеться у 1 860 000 грн.