1 0 кр2
Фото: Facebook
В історичній будівлі монастиря за адресою вул. Генерала Чупринки, 70 дерев’яні вікна замінили на пластикові, при цьому не врахували історичний поділ вікна, що спотворило сакральну споруду кінця 19 століття.

Про це йдеться у зверненні на "Гарячу лінію міста Львов" у Facebook.

"У колишньму монастирі Кармеліток босих (розташованого за адресою: м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 70) замінено дерев’яні вікна на пластикові, при цьому не враховано історичний поділ вікна, що спотворює сакральну споруду кінця 19 століття. Прошу вжити заходи щодо відновлення даних вікон із дерев’яною столяркою", – зазначає у зверненні на "Гарячу лінію міста Львова" автор допису Liubomyr Kr.

1 0 кр1

Довідка:

Весь монастирський комплекс, включно з нашим самим храмом було споруджено в 1893—1895 роках архітектором Іваном Левинським за проектом Франца Штатца для Кармеліток босих. Іваном Левинським проект неоготичного костелу було доопрацьовано (пристосовано до умов ділянки). 1895 року Юліан Захаревич виконав проект головного і двох бічних вівтарів у неоготичному стилі. Скульптори Антон Попель і Тадеуш Сокульський реалізували його протягом 1895—1898 років.