87c30b0baa53e401a32fe1073a3e0f4c
фото умовне
Міське управління освіти з’ясовує ситуацію, що склалась у Львівській правничій гімназії, проте запевняє, що будь-які благодійні внески батьків до закладів освіти Львова проводяться через офіційні банківські рахунки.

Вчора, 7 травня, у спільноті ГО "Батьківська рада Львівщини" мати одного з учнів (-ениць) Львівської правничої гімназії Любов Бойко заявила про вимагання зі сторони батьківського комітету та директора навчального закладу благодійних внесків за у розмірі 450 грн/міс за березень, квітень та травень цього навчального року.

"Шановні члени "Батьківської ради Львівщини" та всі учасники групи, маю до всіх запитання, на котру не мають відповіді не лише ми, а й багато сімей Правничої гімназії. Нещодавно батьківським комітетам було повідомлено зібрати з батьків "добровільний" внесок у розмірі 450 грн за березень, квітень, травень. Це місяці, котрі діти вчаться в своїх домівках. Така оплата існує щомісячно, у різних формах, готівковій та безготівковій, батьки ніколи не заперечували і оплачувати, але за що платити зараз? Мало того, що батьки сидять без роботи і займаються дітками, ще й оплачувати школу?", - пише мати школяра(-ки).

І'мя своєї дитини Любов Бойко навмисне не озвучує. Жінка каже, що таку вимогу батькам оголосили у Viber-чатах, але більшість батьків, побоюючись можливого цькування дітей, не коментують ситуацію публічно.

6543456787998767Натомість адміністрація школи запевняє, що усі благодійні внески є добровільними. На цьому наголошують і у мерії, пообіцявши розслідувати ситуацію із тиском на батьків.

"Всі начальні заклади міста мають відкриті рахунки, інформація про які є на сайті кожного садочка чи школи та на сайті управління освіти. На ці рахунки батьки можуть благодійно перераховувати кошти, але все це робиться офіційно.

Стосовно цього навчального закладу, то нам відомо, що школа має благодійний рахунок, який є офіційно відкритим у казначействі. На цей рахунок батьки мають право перераховувати кошти. Директор навчального закладу запевняє, що інформація, опублікована у соцмережах, не відповідає дійсності, адже жодної готівки ніхто в школу не приносить, адже там зараз фізично нікого немає. Детальніше ситуацію з’ясовуємо", — розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.