96086395 3296892753663084 2572722158044184576 oСьогодні, 9 травня, один із найбільших ТРЦ Львова "King Cross Leopolis" оголосив про відновлення роботи із понеділка, 11 травня. Про це йдеться на сторінці торгового центру у Фейсбуку.

Відчиняться магазини з одягом, взуттям, аксесуарами, товарами для дому, магазини з іграшками та дитячими товарами, спортивним спорядженням, книгарня та ін.

"Дорогі відвідувачі, Кабінет Міністрів і ЛОДА послабили карантинні обмеження - з 11 травня дозволена торгівля непродовольчими товарами у торгових центрах. Це означає, що магазини у ТРЦ King Cross Leopolis знову відчинять свої двері!

Водночас, розважальна зона та ресторани поки що залишаться закритими. Зверніть увагу на правила безпечних покупок, які досі залишаються актуальними: використовуйте засоби індивідуального захисту, намагайтесь часто мити та дезинфікувати руки, при покупках дотримуйтесь дистанції у 1,5-2 м. від інших людей.

Задля безпеки працівників магазинів та наших покупців, у ТРЦ King Cross Leopolis будуть розміщені дезинфектори, а на вході всі відвідувачі проходитимуть температурний контроль. У приміщенні ми й надалі будемо проводити регулярну обробку поверхонь", - сказано у дописі.

Своє рішення адміністрація ТРЦ пояснює тим, що комплекс знаходиться за межами Львова, тож підпорядковується рішенню для області.

Нагадаємо, на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якому прийняли ряд рішень щодо послаблення карантинних заходів у Львові з 11 травня. Щоправда, через збільшення кількості підтверджених випадків коронавірусу, не всі рішення Кабміну будуть впроваджені у Львові.

З 11 травня львів’яни можуть виходити в парки та сквери, бо це рекомендовано. Але треба дотримуватись фізичної дистанції. Також з понеділка можна відвідувати наші музеї просто неба — це Шевченківський гай, Личаківський цвинтар і музей «Територія терору».

«Щодо магазинів промислової групи — ситуація трохи складніша. Ви знаєте, що працюють великі мережі. Щоб збалансувати ситуацію, ми відкриваємо магазини промислової групи. Ті, де можна купити замки, сантехніку і все, що необхідно для ремонту, чи ті ж самі комп’ютери, телефони і засоби зв’язку. Але магазини одягу і взуття, на жаль, залишаються поки закритими. Це стосується також салонів краси, перукарень чи манікюрних кабінетів. Щодо них ми будемо затверджувати рішення наступного тижня — 12 травня. Ми проаналізуємо ситуацію, яка буде захворюваність у Львові і області.

Також ми вирішили з 11 травня дозволити роботу літніх майданчиків і терас для кафе і ресторанів. Але тут є декілька «але». Якщо ми побачимо порушення на тому чи іншому майданчику, ми його однозначно закриємо. Якщо порушення будуть системними у двох, трьох і більше — ми скасуємо дозвіл на всі літні майданчики у Львові», — заявив Андрій Садовий, міський голова Львова.