image
фото умовне
Так, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що ця тема дискусійна, проте важливо шукати збалансоване рішення. І ще - урядовець проти подвійного громадянства з Росією.

Два паспорти не можуть мати державні службовці і владні представники, - говорить він у телевізійному ток-шоу "Право на владу", - пише видання "Кореспондент".  Дмитро Кулеба вказав, що цей коментар - його особиста позиція.

При цьому Кулеба підкреслив, що наявність двох паспортів неприпустима для держслужбовців, для представників влади, а також не може бути подвійного громадянства з державою-агресором.

Глава МЗС уточнив, що, коментуючи це питання, представляє особисту позицію. А ситуація змінилася із тих часів, коли прйимали конституцію України, де вказано, що в українців може бути єдине громадянство. "Давайте дивитися правді в очі: мільйони українців за цей час із різних причин виїхали за кордон. При цьому вони хочуть залишатися громадянами України, мільйони з них допомагали Україні в найважчі для неї хвилини", - зазначив міністр.