golovna 79b09
фото умовне
Відповідну пропозицію подано в Єдиній системі місцевих петицій. Автор петиції Максим Барбанов хоче, щоб Львів відповідав кращим світовим стандартам інклюзивності, безбар'єрності та гідності для кожного мешканця громади.

Як вказано у місцевій петиції, сьогодні в нашому місті мешкає понад 30 тис. львів’ян з інвалідністю, з них близько 1,5 тис. це дорослі та діти, які користуються кріслами колісними, понад 1 тис. осіб, які є повністю або майже незрячі. Майже 100 тис. львів’ян - пенсіонери за віком, багато з яких мають суттєві порушення здоров’я, які користуються допоміжними засобами для пересування. Окрім того, в місті проживає багато молодих сімей, які виховують дітей, і користуються дитячими колясками для прогулянок та переміщення.

Однак, усі вище перелічені групи осіб, складаючи вагому частку серед львів’ян, не можуть на рівних поруч з іншими скористатись, здавалось би таким простим суспільним благом - як громадський транспорт, адже сьогодні чимало рухомого складу в місті Львові не відповідає базовим вимогам доступності для маломобільних груп населення, оскільки щоб потрапити до салону автобусу чи трамваю, потрібна стороння допомога, що впливає на незалежність у своїх бажаннях та рішеннях цих громадян.

Тому, аби місто Львів стало комфортним для усіх львів’ян, активісти пропонують:
1. Здійснити закупівлю необхідної кількості автобусів, трамваїв та тролейбусів, які були б доступні для маломобільних груп населення.
2. Здійснити переобладнання рухомого складу громадського транспорту з адаптацією для маломобільних груп населення, за технічної можливості такого переобладнання.
Переваги таких рішень:
1) Доступність та комфортність користування громадським транспортом.
2) Інклюзивність нашої громади та підвищена соціалізація осіб, з-поміж маломобільних груп населення, через безперешкодне переміщення містом, і активніше спілкування з рідними, близькими та друзями.
3) Зменшення потреби використання автомобільного транспорту через наявність гідної дешевшої альтернативи.