Art Textile UA FB 600x600 UAСтартує реалізація проекту "Арттекстиль. Інтеграція мистецтв" за підтримки Українського культурного фонду. Над проектом працюють художники з усіх куточків України, тоді як Львівський палац мистецтв виступає партнером проекту.

В рамках проекту також буде підготовано всеукраїнську художню онлайн-виставку інноваційного арттекстилю, у якій візьмуть участь професійні художники з різних регіонів України. Мета цього проекту, зазначають його автори – сприяти популяризації інноваційного текстильного мистецтва України та визначити його місце в національній та європейській художній культурі через представлення та промоцію широкого теоретичного та практичного матеріалу. Окрім онлайн-виставки, промоція такого оригінального мистецького напрямку, як інноваційний арттекстиль, буде здійснюватися за допомогою тематичного веб-сайту, а також через друк каталогу робіт 50 переможців конкурсу, аудіо-гіду про кращі 15 робіт на платформі izi.travel та промо-ролику проекту.

- Шкода, що через карантин ми не можемо провести повноцінну виставку в залах Львівського палацу мистецтв, - гворить Юрій Візняк, його генеральний директор. - Однак, прикладемо усі зусилля для того, щоб онлайн популяризувати творчість художників з різних куточків України. А Олег Микита, голова Львівської обласної Спілки художників відзначив, що ввжливим завданням Спілки художників є підтримка митців у такий складний час, коли вони не можуть виставлятися в реальності.

За словами Ольги Луковської, керівниці проекту, цей проект дасть можливість з’ясувати особливості розвитку інноваційного арттекстилю початку ХХІ ст. та простежити вплив різних видів сучасного мистецтва на його художньо-стильову структуру. Сьогодні в арттекстилі відбуваються концептуальні метаморфози, відчутний його інтеграційний зв’язок з іншими мистецькими видами, зокрема, графікою, живописом, комп’ютерними технологіями тощо. Як результат постають оригінальні за стилістикою, видовим спрямуванням та образним вирішенням композиції.

Так, проект триватиме з 1 червня до 30 жовтня 2020 року.

Український культурний фонд — державна установа створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.