1 0 негода1
Фото: Фейсбук
Вчора, 20 червня, на Тернопільщині знову прийшла негода: сильний дощ залишив населені пункти без електропостачання, а також підтопив чимало житлових будинків.

Поблизу села Мар'янівка, що неподалік Тернополя, пройшов смерч. Один із місцевих жителів Іван Скрипій встиг завіксувати жахливе природнє явище, передає "Терен".

1 0 негода3

 У Бережанах автомобілі буквально плавали на дорогах. Окрім того, у бережанському районі внаслідок негоди 5 населених пунктів залишилися без світла.

 

 

 

 

Ну минула негода і Зборівщину. Там на сільських вулицях утворилися ріки із сильною течією, що забирала все на своєму шляху. Відео наслідків грози у селі Лавриківці, що у Зборівському районі, можна подивитися тут.

Значних збитків через негоду зазнали жителі Монастириськ. Там вона буквально зносила все на своєму шляху і підтоплювала людям будинки. жахливі фото після грози опублікував місцевий житель Степан Бориславський.

1 0 негода2

Не оминула біда і Коропець, що також у Монастириському районі. Там місцеві жителі зробили "дамбу" із підручних матеріалів, аби дощовий потік не проникав на людський подвір'я.

 

 

 Значної біди зазнали і жителі Борщівського району. Як розповідають працівники ДСНС, гроза забруднила воду а що десятьох криницях. Окрім того у селі Зелена дощовий потік замулив 10 приватних подвір'їв.

У Бучацькому районі, а саме у селі Порохова, підтопило два колодязі. А у селі Настасів (частково), Миролюбівка та Йосипівка внаслідок сильного вітру було відключено електропостачання. Окрім того, у селі Йосипівка негода пошкодила покрівлі фермерського господарства на площі 10 м. кв. та покрівлі житлового будинку площею 50 м. кв.