1 0 шмиг2
Фото: "УНІАН"
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook повідомив, що 21 червня для українців розпочалася Друга світова війна, і викликав хвилю обурення користуваців у соцмережах.

Про це пише "УНІАН".

"Цього дня Друга світова війна увірвалася до кожної української оселі. Нашу рідну землю перетворили на поле бою між двома тоталітарними режимами, внаслідок чого загинули майже 10 млн українців. Це - жахливі цифри", - йдеться у пості Шмигаля.

У коментарях користувачі масово виправляють прем’єр-міністра, що Друга світова на території України розпочалася значно раніше – а саме у вересні 1939 року. "Західну Україну бомбили в 39-му якщо це не початок війни то що таке війна?", - написав користувач Андрій Андруневич. "Значно раніше війна в Україну прийшла, великий ви наш...", - написав Віктор Черевко. Інший користувач Олег Петриченко згадав ще фінську війну, яку 1939 року розв’язала СРСР і на яку масово мобілізовували українців.

1 0 шмиг1 

"Що?! У мій дім Друга світова війна увірвалася в 1939 році, коли мого прадіда відправили окупувати Фінляндію", - написав він.

"То у вашу голову як совєцька пропаганда вірвалася, так до нині там і перебуває. Нині навіть школярі знають, коли розпочалася Друга світова", - обурився журналіст Дмитро Хилюк.

Серед інших у дискусію в коментарях втрутився екс-очільник Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович. "Та не цього дня! У вересні 1939 почалася Друга світова і для українців теж", - написав він. "Яка ганьба! У вас помічники - секретарі історію вчили? До українських осель друга світова увірвалась у вересні 39. І радянська влада, і німецька - для українського народу завжди була окупаційною", - обурилася у коментарях народний депутат Соломія Бобровська.

"Премєр-міністр України Денис Шмигаль написав, що сьогодні почалася Друга світова війна... Все ж таки - яка це ганьба,шизофренія і неуцтво бути премєром країни, до частини якої війна прийшла ще у вересні 1939. Особливо у рідний Шмигалю Львів. Царьов тепер не один", - додала вона вже на власній сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 1 вересня 1939 року Німеччина, а 17 вересня 1939 Радянський Союз напали на Польщу і теперішні території Західної України, які були в її складі. Дата 22 червня 1941 року за радянських часів популяризувалася як “день початку Великої вітчизняної війни”.