9f3b56f7d67766f2dffec2ebfce767a3В мережі з'явилось відео з вивозом лісу у Чернівецькій області. Очевидці зняли кілька десятків вагонів, які їхали заповнені деревиною. Про це повідомляє ТСН..

"Повінь в Чернівецькій області відступила. Але чи надовго? Тамтешній житель нарахував сьогодні 19 вагонів лісу, який вивозили з Карпат за кордон", - йдеться у підписі до опублікованого відео.

У соцмережах люди активно обговорюють та критикують побачене. Адже зовсім недавно Чернівецька область опинилася в епіцентрі екологічної катастрофи, коли в регіоні почалася масштабна повінь, яка завдала шкоди на сотні мільйонів гривень. А за словами експертів, саме вирубка лісів стала причиною паводка.

У коментарі журналістам заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко заявив, що вже два роки, як з області не вивозять ліс.

"З 2018 року заборонений будь-який експорт нашого лісу.  Наше управління господарством пояснює, що деревина, яка знаходилась у вагонах, навіть не росте в Чернівецькій області і, швидше за все, це ліс Білорусі їхав на Румунію транзитом через нашу область. Транзитів таких у нас є дуже багато. Ми абсолютно не вивозили нашого лісу, окрім щіпи. І то зараз щіпу вже не вивозимо", – розповів посадовець.

Нагадаємо, 29 квітня СБУ повідомила про викриття та блокування схеми масштабного розкрадання державних лісових ресурсів у Закарпатській області. За попередніми оцінками, незаконна вирубка лісу завдала державі збитків на майже 14 мільйонів гривень.