1 0 андр
Скріншот із відео
Кожен виклик для бригади швидкої – це ризик як мінімум почути приниження і як максимум стати жертвою побиття, причому хворі, незважаючи на свій стан, здатні блискавично схоплюватись на ноги і затримувати лікарів.

Історями таких викликів поділилися медики Львівської підстанції швидкої допомоги №1, йдеться у сюжеті Факти ICTV.

Медик Вікторія Шахова детальніше розповіла про випадок, що нещодавно облетів усі ЗМІ. Тоді пацієнт напав на жінку, кинувши у неї сумкою з медикаментами.

"Хлопчина з підвернутою ногою, я так зрозуміл, що в нього вже нічого не боліло, піднявся на рівні ноги, взяв сумку з медикаментами і кинув мені в голову. Таких слів свою адресу я не чула ще ні разу. Ніхто не погрожував моїй родині, моїм дітям, розправою фельдшеру... Ніхто мені ще так не погрожував", – розповідає жінка.

У швидкій допомозі зізнаються, чверть усіх викликів нині є хибними. А деякі прохання пацієнтів просто не вкладаються в голові. Так до медиків звертаються, аби врятувати збитого кота чи купити собаці харчі. Найстрашніше їхати на виклик до нетверезих людей.

Андрій Мартинюк, який працює лікарем швидкої вже 28 років, під час однієї зі своїх змін вже прощався з життям, адже рятувати тяжкохворого пацієнта довелося під прицілом неадекватного родича.

"Ми зайшли в кімнату, він витягає пістолет, який потім виявився бойовим. Перезарядив його і каже, якщо він помре, то вам капець".

іноді ситуації настільки критичні, що поліції доводиться викликати підкріплення аби допомогти медикам.

"За 5 років служби було багато випадків, коли викликала і швидка медична допомога і пожежні. Першим ділом, коли приїжджаємо на місце події, то опитуємо обидві сторони, кожного окремо, щоб кожен міг подати свої пояснення. Вже після цього приймаємо якесь рішення", – розповідає Тарас Фрусенко, заступник командира роти патрульної поліції Львівщини.

Медик Андрій почав возити поруч із медикаментами і газовий балончик, аби захистити себе, коли немає можливості викликати поліцію.