1 0 світ
Фото: УСИ
У дитячому будинку в Одесі знайшли мертвою 17-річну сироту, з якої знущались вихователі та рідна мати.

Про це повідомила волонтерка Зоя Мельник.

Відомо, що дівчину звали Тетяна Борчук. Її у дитбудинок віддала рідна мати. Дитину з ранніх років жорстоко гвалтували співмешканці матері, а потім з неї знущались у дитбудинку "Світанок".

Наразі не відомо, що могло стати причиною смерті дитини.

Дівчинка померла 16 липня. Обставини смерті поки невідомі. Однак, за словами Мельник, вихованка притулку неодноразово намагалася накласти на себе руки, зловживала алкоголем, піддавалася насильству і гостро потребувала психологічної реабілітації.

Борчук заявляла в поліцію, що з 13 років піддавалася сексуальному насильству з боку співмешканців матері і їх товаришів по чарці.

Нагадаємо, Борчук - це та сама дівчинка, яка заявила, що її згвалтував Лучезар Панфілов після того, як він написав заяву про знущання в притулку "Світанок".

На думку Мельник, свою заяву Борчук написала під тиском з боку адміністрації притулку. Таким чином начальниця відділу служби у справах дітей Світлана Кузнєцова (яка відповідала за притулок "Світанок") разом з і. в.о. директора "Світанку" Віталієм Кондратюком нібито хотіли відвернути увагу від скандалу навколо притулку.

Ми дуже сподівалися, що коли Тані виповниться 18, вона позбудеться від нав'язливої ​​"опіки" і зможе розповісти нарешті правду. Адже тоді до кримінальної відповідальності могли залучити всіх зацікавлених осіб з цієї зграї. На жаль. Таня не дожила до свого повноліття і вже нікому нічого не зможе розповісти, - пише Мельник.