213432142134Cпецпризначенцям вдалося затримати терориста Максима Кривоша і звільнити з полону усіх заручників, які перебували у захопленому в Луцьку автобусі.

Так, близько 21:25 біля автобусу пролунав вибух, після якого до нього під'їхав БТР. З автобусу почали виходити заручники, після чого бійці СБУ підрозділу «А» спільно з Нацполіцією затримали терориста. За попередніми даними, Максим Кривош добровільно здався у руки правоохоронців.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що 13 звільнених заручників перебувають у задовільному стані. Крім того, він пояснив, що зараз Кривошу обиратимуть запобіжний захід, він також можливо пройде психіатричну експертизу.

Як пише zaxid.net, за словами Арсена Авакова, Максим Кривош мав кількох спільників, одного з яких сьогодні затримали у Харкові.

В Офісі президента зазначають, що саме очільник держави Володимир Зеленський вмовив луцького терориста відпустити спочатку трьох людей, а потім взагалі здатися.

Нагадаємо, що зранку, 21 липня, у центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус із близько 20 заручниками. Він сам зателефонував у поліцію і представився ім'ям Максим Плохой. Волинські журналісти з’ясували, що справжнє ім’я терориста – Максим Кривош.

При собі він мав вибухівку та зброю. Він висунув ідеологічні вимоги до політиків, чиновників і суддів і закликав їх публічно визнати себе «терористами в законі».

На місці події регулярно лунали постріли та вибухи. Люди, яких захопили у заручники у рейсовому автобусі у центрі Луцька, понад 10 годин перебували в полоні. Згодом Кривош відпустив перших трьох заручників після розмови з президентом Володмиром Зеленським.