2274129
фото умовне
31-річний чоловік впродовж 2017-2018 років таємно робив запити на зняття коштів з банківських рахунків клієнтів. Знімав порівняно невеликі суми. Спершу працював у відділенні «Ощадбанку» на вул. Менцинського, 12, а згодом у відділенні на вул. Городоцькій, 52, куди був переведений у 2018 році.

Тепер львів’янина, який ошукав 19 клієнтів банку, засудили.

Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувач одного із територіальним відокремлених безбалансових відділень філії – Львівського обласного управління акціонерного товариства, використав свій електронний підпис та вніс неправдиві відомості в автоматизовану банківську систему та без згоди клієнтів зняв із їх рахунків 284 тисячі гривень.

Такі неправомірні дії 31-річного чоловіка кваліфіковано за ч.2,3 ст.191, ч.1,2 ст.200 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно, та за фактом підробки документів на переказ, а так само їх використання, вчинених повторно) КК України. Про це повідомляє Прокуратура у Львівській області. 

Як пише ZAXID.NET, під процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №2, у порядку ст.291 КПК України, до Залізничного районного суду м. Львова у серпні 2018 року скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт щодо підозрюваного.

Вироком суду від 14.07.2020, фігуранта визнано винним та засуджено до реальної міри покарання, а саме – до 3 років та 1 місяця обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських функцій терміном на 3 роки.

Справу до суду передали влітку 2018 року, однак лише зараз 31-річного львів'янина засудили на три роки і один місяць обмеження волі.

Під час судового засідання чоловік повнісю визнав вину по всіх епізодах обвинувачення і пояснив, що знімав кошти клієнтів, оскільки був у скрутному матеріальному становищі.