86e650c87081f131Сьогодні, 30 липня, на Львівщині стало відомо про спалах коронавірусу у Святоуспенській унівській лаврі УГКЦ. Через це великий паломницький центр на Перемишлянщині закрили на карантин. Про це повідомили на офіційній сторінці Лаври у Фейсбуку.

"Святоуспенська Унівська Лавра з причин виявлення ПЛР тестом випадків захворювання на Covid-19 закриває свою територію для доступу інших осіб.  З цього приводу до відкликання усі публічні богослужіння будуть скасовані. Просимо ваших молитов за одужання братії", - сказано у повідомленні.

Частина монахів вже отримала позитивний результат ПЛР тесту на коронавірус.

Також отець Юстин Бойко оприлюднив звернення від імені ігумена Єрм. Йона (Максім).

"...з огляду на виявлення хворих серед нашої братії у Святоуспенська Унівська Лавра, зважаючи на безпеку тих, які прибувають до нашої обителі, щоб разом з нами молитися, ми змушені на певний термін закрити вільний доступ до нашого монастиря. 

Усі наші отці і брати перебувають під турботливою опікою і наглядом лікарів, яким висловлюємо вдячність!
Хвороба - це також частина нашого життєвого хреста, що його ми несемо за Христом, тому приймаємо його радо і жертвуємо за добру долю Українського Народу!  Пам'ятаємо про Вас у молитві, за яку рівнож просимо! Маємо у Бога надію, що у скорому часі Він зволить нам знову зустрітися на спільній молитві, щоб подякувати Йому за дар зцілення та зустрічі!", - йдеться у зверненні.