5d714ce6d3284 imgm2548 1 1024x683
фото із сайту ФК "Рух"
В понеділок, 10 серпня, львівський «Рух» прийме запорізький «Металург» у рамках перенесеного 22-го туру Першої ліги. Однак, судячи із заяви запоріжців, яку клуб у суботу надіслав на адресу Професіональної футбольної ліги, «Металург» до Львова не приїде.

Про попередній огляд поєдинку, який цілком може і не відбутися, розповідають у матеріалі медіацентру ФК "Рух".

За два дні до матчу МФК «Металург» повідомив ПФЛ, що не має можливості виїхати на гру з «Рухом». Причина - високе ігрове навантаження на футболістів, чисельні переїзди та відсутність повноцінного тренувального та відновлювального процесу. З листа випливає, що «Металург» свідомо готовий пожертвувати виїзною грою заради якісної підготовки до домашнього поєдинку з «Чорноморцем». Відтак, станом на вечір суботи імовірність того, що запоріжці не з’являться на гру з «Рухом» і матч не відбудеться взагалі, є дуже великою. Якщо ж найгірші прогнози справдяться і суперник не вийде в понеділок на поле стадіону СКІФ, команді із Запоріжжя за Регламентом буде зараховано технічну поразку.
Насичений графік команд

Поєдинок проти запоріжців мав відбутись ще 4 липня, але через спалах коронавірусу у стані суперника гру було перенесено на невизначений термін. За тур до завершення регулярного чемпіонату Адміністрація ПФЛ таки призначила остаточну дату перенесеного поєдинку - 10 серпня. Оптимальною її не назвеш ані для «Руху», ані для «Металурга». Але в таких суворих реаліях, продиктованих життям в епоху коронавірусу, команди змушені догравати сезон. Відтак, за тиждень підопічні Івана Федика мають зіграють три поєдинки: після виїзду до «Інгульця» «рухівці» завершують чемпіонат домашніми матчами проти «Металурга» та «Авангарда». Для запоріжців гра у Львові і взагалі повинна стати восьмою за останні 20 днів. Впродовж лише останніх 5-ти днів команда змушена подолати відстань довжиною у 2600 кілометрів - Миколаїв-Запоріжжя-Львів-Запоріжжя! Логістиці суперників справді не позаздриш!

Так, у випадку перемоги над «Металургом» підопічні Івана Федика наберуть 58 балів і перед заключним туром піднімуться на третю сходинку чемпіонату. Виграшна домашня серія «Руху» на СКІФі триває уже 7 поєдинків (різниця м’ячів 13-1), відтак у вболівальників «жовто-чорних», які сподіваються на футбольний понеділок, є підстави розраховувати, що приємна традиція продовжиться. Але ось вам один статистичний факт, який свідчить не на користь нашої команди: попередні перенесені зустрічі у цьому чемпіонаті завершились для «Руху» поразками. 20 листопада 2019-го року у перенесеному матчі 11-го туру «жовто-чорні» програли на виїзді «Гірнику-Спорт»(1:2), а не так давно - 7 липня - поступились вдома «Агробізнесу» (2:3) у перенесеній грі 20-го туру Першої ліги.