a565dfcca757812f348367719bb2cbb3
фото УНІАН
Цю історію описує в соцмережі фейсбук Наталія Тімко, лікарка-епідеміологиня Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. За її словами, ті, хто спершу застудилися після весільних гулянь, думали, що винен кондиціонер.

"Молодята хотіли побратися ще у травні, - йдеться у пості лікарки-епідеміологині. - Домовились про зал, музику. Але... Коронавірус. Відклали. В останній тиждень липня таки вирішили відсвяткувати. Запросили 180 осіб. З них 50 одразу знайшли причини і відмовились. 130 пішли святкувати у кафе. Про соціальну дистанцію, звісно, ніхто не згадував".

Що було далі, пише Тімко: "В масках їсти не зручно, танцювати теж... Усі сподівалися, що на весілля прийшли лише здорові ( тест на вході з негативним ПЛР ніхто не вимагав та вживання алкоголю допоможе уникнути хвороби. Але.... Через чотири дні захворів дехто з родини молодого. Думали, що застудилися через кондиціонер".

Далі, говорить лікарка, застудилися дехто з родини молодої. "Декілька осіб відразу потрапили у лікарню з двобічною пневмонією. лабораторія підтвердила Covid-19, констатує вона. - Історія триває. Випадки захворювання продовжують реєстуватися і серед гостей та їх родин. Молодята обурювались: "Який карантин? Ми себе добре почуваємо. Ми їдемо на море!!!"

Проте коронавірус поширювався і далі. Один з гостей не захворів, а у реанімацію згодом потрапила його старенька мати, яка з хати не виходила останні кілька років...

"Коронавірус існує, - констатує Наталія Тімко. - Дуже легко передається від людини до людини. При звичайній розмові у тому числі. Вірус не вибирає : бідний чи багатий, здоровий чи з купою супутніх хвороб. Власне життя тих, хто має супутні, часто обривається. А ці люди когось кохали, мали плани на майбутнє життя, їх допомоги потребували діти і онуки.

Так, підсумовує представниця Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні,нехтуючи правилами карантину (соціальна дистанція, маска, гігієна рук) ВИ КАЛІЧИТЕ ЧИЇСЬ ДОЛІ! подумайте про це, коли ідете на гучне весілля, їдете на озеро з великою кількістю людей, збираєте компанію на день народження.