117445033 3169340953180921 136700448017609456 o 1
Фото: Федерація риболовлі Арденни
Голова французької риболовецької федерації подав скаргу на компанію Nestlé після того, як тисячі риб були знайдені мертвими в річці на північному сході Франції. Кілька тонн мертвої риби знайшли на вихідних у річці Ена неподалік від заводу Nestlé. У місцевій префектурі зазначають, що смерть сталася через зниження рівня кисню у воді. Про це повідомляє "Діло" із посиланням на ВВС.

Наразі проводяться випробування для визначення походження забруднення.

Зазначається, що мертву рибу було знайдено поблизу Challerange, 50 км (31 миль) від Реймса.

“Ми подали скаргу на Nestlé France за забруднення та порушення статті 432.2 екологічного кодексу”, – сказав Мішель Адам, президент Федерації риболовлі Арденни.

Він додав, що збиток становить “кілька тисяч євро”. “Все загинуло в районі семи кілометрів (4,3 милі) і 30 метрів завширшки”.

“Ми вже видобули три тонни мертвої риби. Але ще залишилось декілька. Постраждало близько 14 видів, включаючи охоронені види, такі як вугри та мряка. Я з федерацією вже 40 років, я ніколи не бачив забруднення такого масштабу”, – додав він.

У свою чергу фабрика Nestlé в Challerange, яка виробляє сухе молоко, підтвердила у своїй заяві, що в її очисній станції для очищення стічних вод у неділю ввечері відбувся “випадковий та мимовільний перелив біологічного шламу, без присутності хімікатів”.

“Щойно ми отримали звіт у неділю о 23:00 (21:00 GMT), ми негайно припинили виробництво та припинили розлив”, – заявив директор заводу Тоні до Ріо в заяві, цитованій веб-сайтом Franceinfo.

“Цей розлив був разовим [і тривав] менше трьох годин у неділю ввечері”, – сказав він, додавши, що діяльність на заводі була припинена на кілька днів.

З моменту виявлення мертвої риби рибалки-добровольці та пожежники працюють над очищенням річки. Префектура також встановила греблю, яка стримувала забруднення.

Нагадаємо, що компанія Nestlé є власником контрольного пакету акцій кондитерської фабрики “Світоч” у Львові.