6e3cf11a4d4540a8cd761ed728dd7058Один із найдосвідченіших львівських істориків і статистиків футболу Юрій Назаркевич став п'ятим лауреатом Премії імені Сергія Панасюка та відзначений традиційним призом за вірність вітчизняному футболу та багаторічне служіння його висвітленню. Про це повідомляє Професіональна футбольна ліга.

Вп'яте в столиці України буде вручено Премію імені Сергія Панасюка - відомого вітчизняного телеведучого та коментатора, який плідно працював на телеканалі Футбол і в інших вітчизняних ЗМІ, але рано пішов із життя, залишивши по собі добру пам'ять чуйної, доброї людини та чудового фахівця. Сергій працював на фіналі Ліги чемпіонів і матчах найвищої відповідальності, проте при цьому багато уваги приділяв і вітчизняному футболу, який знав і любив. Славний уродженець Буковини пішов із життя, граючи в футбол, зовсім молодим, проте ПФЛ спільно з ТК Футбол увіковічнили його пам'ять, започаткувавши іменний приз.

Премія імені Сергія Панасюка відзначає журналістів, істориків і статистиків футболу, які своєю багаторічною працею зробили великий внесок у популяризацію, об'єктивне висвітлення та систематизацію знань про вітчизняний футбол. Цього року вже п'ятий Приз Панасюка буде вручено лауреату на Конференції ПФЛ.

Лауреатами попередніх років ставали:
2016 рік - Олександр Крупіца (Херсон)
2017 рік - Юрій Ландер (Харків)
2018 рік - Артур Валерко (Київська обл.)
2019 рік - Василь Гнатюк (Кривий Ріг)

У 2020 році жюрі ПФЛ номінувало на цю нагороду відомого львівського історика та статистика футболу Ю.М.Назаркевича. 56-річний фахівець є прес-секретарем ФК "Карпати" (Львів), тому по праву вважається хранителем історії славного самобутнього клубу. Проте коло наукових інтересів Назаркевича надзвичайно ширше. Він - один із найголовніших статистиків чемпіонату України, який, зокрема, досконало володіє темою Першої ліги та має повні статистичні викладки, присвячені цьому турніру. Веде історію національної збірної України, вітчизняного чемпіонату, виступів наших клубів у єврокубках і рекордів нашого футболу. Багаторічна праця Юрія Михайловича допомогла систематизувати цілий пласт історії і статистики вітчизняного футболу, зокрема, в царині Ліг ПФЛ.

НАЗАРКЕВИЧ Юрій Михайлович народився 10 жовтня 1963 р. у Львові. Вихованець групи підготовки футболістів львівського СКА (тренери – Володимир Вараксін, Віктор Фіолевський), виступав на позиції заднього центрального захисника та був капітаном команди. Закінчив Львівський державний національний університет ім. І. Франка. Один із авторів книг «Історія львівського футболу» (1999 р.), «Карпати»: рік за роком» (2003 р.), «СКА «Карпати» - була така команда» (2009 р.), «Карпати – все моє життя» (2011 р.), «Гра триває» (2014 р.), «Кубок у Львові» (2019 р.) Один з відомих футбольних статистиків України, автор багатьох довідників та програмок «Карпат». Один із переможців номінації «Спортивна преса» Гала-вистави «Людина футболу Львівщини» (1999, 2000, 2011 рр.). Нагороджений Смарагдовим хрестом «За футбольні заслуги» (2013 р.) з нагоди 50-ліття ФК «Карпати». Автор статей у газети «Спорт-Експрес в Україні», «Високий Замок», «Український футбол», сайти upl.ua, sport.ua, sportarena.com, football24.ua. У прес-службі ФК «Карпати» працює з 1992 р., з 1994 р. – керівник прес-служби, з 2004 р. – прес-секретар ФК «Карпати».