kramarevski nowНа 79-му році життя відійшов у вічність полковник медичної служби та учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Крамаревський Валентин Олександрович.

Про це повідомив товариш померлого Всеволод Смеречинський.

"Валентин Крамаревський - надійний друг, товариш, багаторічний працівник "Союз Чорнобиль України", який віддавав всі свої сили і знання соціальній допомозі постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Надзвичайно світла та чуйна людина. Вічна пам'ять і Царство Небесне!" - сказано у дописі.

Відомо, що Валентин Крамаревський народився 26 лютого 1942 року у м. Скадовськ (Херсонська область). Проживав у Львові. У Чорнобильській зоні провів з 25.06.1986 по 16.08.1986

Був начальником медичної служби сектору №3 зони відчуження (Прикарпатський військовий округ).

«Штучно підтримується негативне ставлення (до нас- ред.). Колись ми були героями в перші часи – спасителі, герої. А зараз ми нахлібники. І я кажу: «Хлопці, саме більше, що ви можете зробити, помститися владі – це довго жити. Це ваша помста – живіть». Тому що в 1986-му році нам казали, що 5-10 років нам давали на проживання. А ми, кажу, на зло живемо уже 30. Не всі, але живемо», - казав в одному з інтерв'ю Валентин Олександрович.

Повну версію інтерв'ю можна прочитати за посиланням.

kramarevski