09876546767978789Зараз триває онлайн-голосування на праймеріз партії «Слуга Народу» на місцевих виборах 2020 у Львові. Кожен охочий протягом трьох днів з 26 серпня може обрати власного кандидата на пост голови Львівської ОТГ.

Голосувати можна за одного з двох претендентів – Олега Березу чи Тараса Кльофу. Той, хто отримає більше підтримки від громадян, стане офіційним кандидатом від «СН» по Львову. Для участі в голосуванні за кандидата необхідно перейти за цим посиланням.

Хто претенденти?

Олег Береза, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області, позафракційний депутат Львівської міської ради чинного скликання. Народився 15 березня 1975 року, кандидат наук з державного та регіонального управління, здобув ступінь магістра права у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. У минулому – директор ЛКП «Львівелектротранс» та ЛКП «Львівавтодор».

Тарас Кльофа, полковник медичної служби, заступник начальника Центру з медичної частини у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові. За основним фахом лікар-уролог, кандидат медичних наук, позафракційний депутат Львівської міської ради 7 скликання. Народився 8 квітня 1974 року у Львові. Випускник Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Української військово-медичної академії. Магістр державного управління у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Учасник АТО, Заслужений лікар України, нагороджений орденом Данила Галицького.

Що пропонує для Львова Олег Береза?

bereza.239f7357Олег Береза, у своїй програмі, акцентує увагу на зміні підходів до міського управління та аудиті майна, інфраструктурі та соціальних програмах. На посаді він першочергово обіцяє сформувати команду фахових управлінців із залученням громадськості, аби кожна локальна громада могла поставити для себе власні пріоритети та визначити стратегії розвитку, на яких базуватиметься центральна стратегія Львівської ОТГ. Крім того, Олег Береза наголошує на необхідності аудиту майна та прозорості міського управління, бюджету, видачі будівельних дозволів та земельних ділянок. Серед ключових пріоритетів, він також бачить інвестиційну привабливість Львова та сприяння розвитку підприємництва, зокрема підтримку містом локальних виробників. Щодо інфраструктури, Олег Береза планує зосередитися на екологічних питаннях (вирішення проблем із очисними спорудами Львівводоканалу, розвиток екологічно чистого громадського електротранспорту, вирішення проблеми з ТПВ), транспорті під гаслом «Львів – місто без заторів» (передбачає розробку нової транспортної системи та впровадження е-квитка). Говорить Олег Береза й про збереження історичної спадщини у Львові, шляхом введення мораторію на будівництва в центрі міста та посилення охорони існуючих пам’яток.

В соціальній сфері претендент у кандидати на голову Львівської ОТГ звертає увагу в першу чергу на освіту та підтримку обдарованої молоді (стипендії для молодих науковців та талановитих школярів/студентів), широку програму для ветеранів, стратегію на збільшення народжуваності в місті тощо.

Що пропонує для Львова Тарас Кльофа?

kljofa.5d06d84dТарас Кльофа акцентує увагу, в першу чергу, на соціальних програмах та здоров’ї населення. У його стратегії «Львів – здорове місто», під здоров’ям розуміється не лише фізичне благополуччя мешканців, а й «здорова», прозора влада та комфортні умови для життя. Своїм першочерговим завданням на посаді голови, Тарас Кльофа бачить створення системи надання публічних послуг європейського рівня для всієї громади, розвиток гуманітарної сфери, створення соціальних програм, які би мотивували молодь залишатись у Львові. Серед ініціатив Тарас Кльофа пропонує, наприклад, комплексний захист інтересів ветеранів та членів сімей загиблих учасників бойових дій, підтримку медреформи та збільшення фінансування медичної галузі з міського бюджету, суттєве осучаснення усіх закладів шкільної та дошкільної освіти, перезапуск системи комунального громадського транспорту тощо.

Детальніше з програмами обох кандидатів можна ознайомитися за посиланням, там же можна долучитися до голосування, яке триватиме 26-28 серпня.