1eczhqLb7lmwQ9GBaMVmЛьвівські аудитори виявили на двох медичних підприємствах незаконні витрати на суму 7 300 000 гривень, призначених на боротьбу з хворобою COVID-19. Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитсужби.

Фахівці провели ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального некомерційного підприємства «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та комунального некомерційного підприємства «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА за період з січня по липень поточного року.

Аудитори виявили незаконні витрати на суму 7 300 000 гривень.

Співробітники Держаудитсужби встановили в Центрі екстреної медичної допомоги незаконні витрати на суму 6 500 000 гривень, спрямованих на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаної коронавирусом SARS-CoV-2.

Ця сума становила 6 400 000 гривень додаткових виплат медичним та іншим працівникам виїзних бригад, які перебувають в готовності і забезпечують надання екстреної медичної допомоги та транспортування пацієнтів при невідкладних станах, які не були безпосередньо зайняті у роботах по ліквідації COVID-19, а також понад 101 тис. гривень, надміру витрачених через врахування у вартості придбаних товарів податку на додану вартість.

У фтизіопульмонологічному центрі при придбанні медичного обладнання, медикаментів, виробів медичного призначення, дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту надмірно витрачено майже 820 тис. Гривень через те, що у вартість придбаних товарів включені суми сплаченого ПДВ.

Про результати ревізій аудитори проінформіровали департамент охорони здоров'я ЛОДА та управління поліції у Львівській області