08e6d62e75d354ffУ Львові відбулася акція "Два роки без Каті Гандзюк: замовники досі не покарані". Так львів’яни вшанували пам’ять помічниці Херсонського міського голови, яку два роки тому облили сірчаною кислотою. Катерина померла 4 листопада 2018 року в опіковому центрі в Києві.

Про це повідомили на сайті Суспільного.

Львів’яни зібралися на вулиці Замковій біля муралу із зображенням Катерини Гандзюк. Як повідомила із місця події кореспондентка Суспільного Оксана Цихоляс, на акцію прийшло близько 30-ти людей.1616fb921fa1b121

"Ми організували таку акцію тому, що слідство ще далеке від закінчення, суди ще далекі від закінчення і наша мета: так як Катя боролася за нас — боротися за Катю. Небайдужі люди, друзі, знайомі Каті вийшли, щоб нагадати українському суспільству і, зокрема, правоохоронним органам, судам і представникам влади про те, що ніхто з цієї історії злазити не збирається і поки ця справа не буде завершена в справедливий спосіб, доти ми будемо вимагати цього", — розповіла Суспільному організаторка акції Меланія Подоляк.

Люди прийшли із свічками та квітами, які залишили біля муралу із зображенням Катерини Гандзюк.f1d90d63be4d9741

Такі ж акції відбуваються й у інших містах України, зокрема — Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Житомирі та Луцьку.