picture2 v kirovogradskoj 367341 p0На Львівщині на COVID-19 захворіли 2 964 медичних працівника. Про це повідомив голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда.

З них:

– 1 158 середній медичний персонал

– 453 молодший медперсонал

– 289 немедичний персонал.

Внаслідок коронавірусної хвороби померло 33 медпрацівника.

Олег Дуда зазначив, що серед лікарів на коронавірус захворіло 1 064 особи. На жаль, 12 лікарів померли.

«Маємо багато питань пов’язаних із тривожною тенденцією зростання кількості хворих на коронавірус. На жаль, маємо сумні антирекорди, адже в Україні за добу виявили майже 10 тис випадків COVID-19», – сказав Олег Дуда.

Він зазначив, що в області від коронавірусу померло 955 осіб.

«Це дуже велика цифра у порівнянні з іншими регіонами. Зараз у лікарнях спостерігаємо значний приріст пацієнтів. Потрібно нагально почати вирішувати важливі питання, а це: необхідність розгортання додаткових ліжок для ковідних пацієнтів, забезпечення кисневі точки для цих додаткових ліжок, проблема кисневих концентраторів, які зараз “застрягли” на митниці, медичний персонал для лікарень і лабораторій.

Невирішене питання медичного забезпечення хворих. Зараз виглядає так, що не кожен зможе дозволити собі лікування від коронавірус. Зовсім не зрозумілою є ситуація із забезпеченням пацієнтів ліками. Також питання безкоштовного ПЛР-тестування великої кількості осіб залишається відкритим.

Ще одне важливе питання – це робота із контактним особами. До того часу, поки їх не почнуть вчасно виявляти та працювати із ними, ми будемо мати все нові випадки захворювання», – сказав Олег Дуда.