thumbnail tw 20200630173255 6146На Львівщині відомо про 16 випадків повторного зараження вірусом COVID-19 станом на кінець цього тижня. Про це під час засідання комісії з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській ОДА розповіла епідеміологиня, виконувачка обов’язків генерального директора ДУ “Львівський ОЛЦ МОЗ України” стала Наталія Іванченко (Тімко).

Вона розповіла чому зростають випадки захворювання на COVID-19.

«У ВООЗ заявили про те, що дані проведених досліджень свідчать, що відбулася значна мутація цього нового коронавірусу і, фактично, він почав сильно відрізнятися по антигенному складу від того, який був на початку року. Перше – це призвело до того, що вірус став володіти більшою заразністю. Друге – вірус володіє більшою патогенністю, тобто більше негативного впливу має на організм людини. Третій несприятливий аспект – це те, що почала збільшуватися кількість повторних заражень.

На сьогодні точної статистики щодо повторного захворювання ми не маємо. Наразі на Львівщині нам відомо вже про 16 випадків повторного захворювання. При цьому є випадки, коли люди важко переносили хворобу як вперше, так і вдруге. Тому питання формування імунітету після хвороби досі є сумнівним», – сказала Наталія Іванченко (Тімко).

у Львові та на Львівщині лабораторні центри провели 2528 ПЛР-тестів. Відтак, 554 — позитивні. Серед них львів`ян — 211. Померло 13 осіб.

«За останній тиждень тенденція летальних випадків серед осіб молодшого віку зростає», – наголосила епідеміолог.