32146f0 1Провідні ЗМІ у США повідомили, що Джо Байден отримав більше 270 голосів виборників, що означає перемогу на президентських виборах. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на провідні американські ЗМІ.

"Після закінчення кампанії настав час залишити гнів і жорстку риторику позаду і об'єднатися як нація", - написав Байден у своєму Twitter.

У своїй заяві він подякував американському народу за довіру та наголосив, що немає нічого неможливого, якщо братися до справи разом.

"Америка, для мене велика честь, що ви вибрали мене очолити нашу велику країну. Робота, яка на нас чекає, буде важкою, але я обіцяю вам наступне: я буду президентом для всіх американців, незалежно від того, чи голосували ви за мене чи ні. Я збережу віру, яку ви вклали в мене", - йдеться у Twitter.

Президент України Володимир Зеленський привітав обраного президента США Джо Байдена з перемогою на виборах.

"Вітаємо Джо Байдена і Камалу Харріс. Україна з оптимізмом дивиться в майбутнє стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами. Україна і США завжди співпрацювали в сфері безпеки, торгівлі, інвестицій, демократії, боротьби з корупцією. Наша дружба стає тільки міцнішою!", - написав Зеленський в Twitter.

Окремо привітання висловив і глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Вітаю Джо Байдена та Камалу Гарріс із перемогою! Наші країни розділяє океан, втім нас нерозривно об’єднують спільні цінності та прагнення захищати та просувати свободу і демократію. Будемо раді бачити вас у Києві!", - написав він у Facebook.