83768376934638Сьогодні, 26 листопада, заступник міського голови Андрій Москаленко повідомив, що інформація про можливе закриття книгарні НТШ на пр. Шевченка наразі не підтвердилась. Натомість йдеться про можливе закриття іншої приватної книгарні у приміщенні поруч. Про це Андрій Москаленко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

За інформацією Форпосту, сьогодні о 13:30 год відбудеться зустріч між власниками книгарні та представниками мерії.

"Щойно спілкувався з директором НТШ. Мова не йде про закриття їхнього книгарні. Їхня книгарня працює у звичному режимі.

Поруч від них знаходиться ще інша книгарня. Приміщення їхнє було приватизоване у 90-х роках. Так розумію, що власник прийняв рішення перепрофілювати свій бізнес. Сьогодні матиму зустріч з власником цього приміщення, щоб зрозуміти детальніше ситуацію, а також їхню позицію, і що може зробити місто, аби залишити там саме книгарню
За результатами зустрічі напишу оновлення ситуаці", - написав заступник міського голови.

За попередньою інформацією, приміщення книгарні ліворуч від книгарні НТШ приватизували у 90-тих роках.

"Там ТЗОВ, викуплене приміщеня, є приватна власність. Враховуючи все це він вправі вирішувати, що робити - просто бізнес.

В ті роки, як мені розказали, було віддано приміщення, а власник бажає заробляти, а в теперішніх реаліях і ще з вірусом ковід, реалізація впала. Ну і реальність податків і видатків на це все не дає змогу власнику не думати про зміни і це логічно з його сторони, але для нас як суспільства є не приємно втратити ще одну книгарню в центрі міста", - додав депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, вчора, 25 листопада, громадсько-політичний діяч Юрій Михальчишин заявив про закриття книгарні Товариства ім. Шевченка, що знаходиться на проспекті Шевченка, 8.

"Книгарня Наукового Товариства Шевченка у Львові не закривається. Я говорив з керівником. Мова йде про сусідню книгарню, яка є приватною. Але я сьогодні бачитимусь з керівництвом приватної книгарні, яке вирішило перепрофілювати бізнес,  ми готові надати необхідну допомогу, аби переконати не закривати книгарню. Просто книгарня НТШ і приватна-знаходяться поруч, тому відбувся інформаційний вкид, що закривають книгарню НТШ" - пояснив Андрій Москаленко виданню "Діло".