dpahfp3yqxsУ Львові, незважаючи на можливий локдаун, встановлять головну новорічну ялинку на площі перед Оперним театром. Натомість у місті повністю відмовляться від масштабних новорічно-різдвяних святкувань. Про це у середу, 1 грудня, під час брифінгу повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, передає Львівський портал

За словами посадовця, ялинку встановлять традиційно перед Оперним театром. Урочисто відкриють її напередодні Дня святого Миколая, 18 грудня. Встановлювати ж новорічну красуню почнуть 13 грудня.

«Львів готується в особливих умовах. Ми на завершальній стадії підготовки. Ялинка цьогоріч буде. Планується, що її привезуть з Дрогобицького району. Висота її становитиме 18 м», – розповів Андрій Москаленко. 

Він уточнив, що Львів через пандемію відмовиться від масштабних подій. Акцент робитимуть на менші, точкові локації. Також збережуть українські різдвяні традиції, серед яких вставлення Дідуха та шопки.

Зазначимо, що дотепер у Львові досі не знали, як святкувати Новий рік та Різдво в час пандемії коронавірусу.

Міський голова Львова Андрій Садовий виступив проти введення повного локдауну на зимові свята, бо у місті на Різдво «панує особлива атмосфера». На думку мера, у Львові лише потрібно посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень, адже ситуація із COVID-19 є контрольованою.